Насловна Најновије Љевнаић: Јахорина – синоним за квалитетно скијање и незаборавно искуство

Љевнаић: Јахорина – синоним за квалитетно скијање и незаборавно искуство

118
0

Зимска сезона на Јахорини била је изазовна, али су захваљујући напорном раду и ефикасном систему за вјештачко осњежавање превазиђене све препреке и било је 127 дана непрекидног скијања, а фокус у будућности биће паметно инвестирање како би сваки уложени ресурс донио максималну корист, рекао је Срни директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

– Сезона се завршила 31. марта, а пружили смо незаборавна искуства за 250.000 посјетилаца који су остварили 1.800.000 пролаза – истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да се систем за вјештачко осњежавање показао кључним за успјех јер без њега скијалиште не би могло радити ниједан дан.

– Током тог периода створено је 400.000 метара кубних снијега. Ове бројке свједоче о томе колико је наша инфраструктура кључна за одржавање квалитетних услова за скијање – рекао је Љевнаић.

Он је истакао да су у току сезоне имали више од 80 дана са попустима на ски-карте, како би оправдали повјерење скијаша.

– И према будућности смо усмјерени са истим ентузијазмом, па ћемо наставити са напорима на побољшању инфраструктуре и услуга како бисмо осигурали да Јахорина остане синоним за квалитетно скијање и незаборавно искуство – рекао је Љевнаић.

Љевнаић је најавио да ће фокус бити на паметном инвестирању како би било обезбијеђено да сваки уложени ресурс доноси максималну корист.

– Препознајемо важност прилагођавања технологије као одговора на изазове попут недостатка снијега и промјене климатских услова. Интегрисаћемо иновативна рјешења која ће нам омогућити да ефикасно управљамо ситуацијама са недостатком снијега, осигуравајући тиме стабилност и континуитет сезона – рекао је Љевнаић.

ЉЕТНА СЕЗОНА СА МНОГО ДОГАЂАЈА И АТРАКЦИЈА

Љевнаић је рекао да су планови усмјерени на љетни туризам, али да, свјесни високих цијена, морају повести рачуна о туристима. Он је додао да са становишта економске стабилности љетни туризам пружа значајну прилику с обзиром на климатске промјене које иду на руку овом сегменту.

– Зато треба прилагодити цијене како би се очувао конкурентни положај и привукли нови посјетиоци – напоменуо је Љевнаић.

Према његовим ријечима, почеле су припреме за љетну сезону која ће почети крајем јуна, а ове године Олимпијски центар спрема се да надмаши сва очекивања, доносећи многе погодности и промоције, као и забаву која ће задовољити свачији укус.

Љевнаић је истакао да ће са више од 20 љетних атракција Јахорина понудити разне активности за све посјетиоце без обзира да ли неко воли адреналинске изазове или опуштајуће активности, и сигуран је да ће сви пронаћи нешто што ће их одушевити.

Он је рекао да припремају много промо периода како би свима омогућили приступ њиховим атракцијама уз повољне цијене – Јахорина ће бити домаћин великог броја догађаја током љета, међу којима се издвајају „Јахорина хаб“, који окупља креативце и предузетнике, затим „Јахорина школа енглеског језика“ /Јахорина Енглисх Сцхоол/, која омогућава усавршавање језика у предивном планинском окружењу, те Дјечији фестивал.

Љевнаић је истакао и „Јахорина ултра трејл“, који ове године обиљежава 10. јубиларно издање, а са четири трке за све узрасте очекује се спектакл који ће окупити људе из свих крајева свијета.

– Први пут код нас имаћемо „Јахорина ултра трејл“ на 160 километара што ће додатно обогатити нашу понуду и привући љубитеље трчања из цијелог свијета – рекао је Љевнаић.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ нагласио је да је љето на планини увијек добар избор због чистог ваздуха и природних љепота.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОлги Одановић припала статуета „Миливоје Живановић“
Сљедећи текстНовинска агенција Републике Српске прославила 32 године рада