Насловна Најновије Олги Одановић припала статуета „Миливоје Живановић“

Олги Одановић припала статуета „Миливоје Живановић“

213
0
Својом бравурозном улогом у драми апсурда Олга Одановић освојила је статуету „Миливоје Живановић“ и срца публике на 28. Глумачким свечаностима у Пожаревцу.
 

Олга Одановић у представи Ћелава певачица Центра за културу Тиват у режији Јагоша Марковића је широким спектром глумачких средстава изнијансирано осликала Јонесковску поетику унутар језичко-менталитетско бокешког миљеа, вешто се поигравајући гротескним, комичним и трагичним мотивима и тако овим остварењем заслужено стала у ред достојних наследника великог Миливоја Живановића, сматра стручни жири 28. Глумачких свечаности.

– На један фантастично професионалан начин савладала је и језик и менталитет бокељшки, који нимало није лак и који просто није баш свакодневно нам на очима. Тако да је превагнуло углавном то, видели смо колико је ко имао посла да оде од себе, а да опет да из себе у тој улози – наводи Љиљана Благојевић, председница жирија 28. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“.

Послије шест дана позоришног празновања завеса пожаревачког Центра за културу је спуштена, а у част побједника наступио је Звездара театар са представом Спортско срце.

 
ИЗВОРrts
Претходни текстСутра исплата мартовске пензије
Сљедећи текстЉевнаић: Јахорина – синоним за квалитетно скијање и незаборавно искуство