Насловна Најновије Љетна креативна радионица почиње 27. јуна

Љетна креативна радионица почиње 27. јуна

175
0

У Народној библиотеци „Иво Андрић“ у Вишеграду у уторак, 27. јуна, почиње љетна креативна радионица за дјецу узраста од шест до 15 година у оквиру које имају могућност да током љетног распуста уче и стварају.

Библиотекар Миљана Пецикоза рекла је новинарима да ће се радионица одржавати сваког уторка и четвртка од 11.00 часова у малој сали Културног центра.

„Програм наше радионице базиран је на буђењу истраживачких могућности дјеце, стварању пријатељског окружења и подстицања на иновативност кроз цртање, писање, израду стрипа, приповједање, учење страних језика и израде занимљивих предмета од различитих материјала“, навела је Пецикоза.

Она је додала да ће ове године акценат нешто више бити стављен на израду стрипа јер је у овој установи недавно формиран стрип кутак.

„Наши најмлађи читаоци показали су велико интересовање за стрип, те смо одлучили да се током радионице више посветимо изради ове врсте умјетности. Имамо у плану да у току радионице наши гости буду и цртачи стрипова који ће дјеци показати како изгледа процес настајања стрипа“, навела је Пецикоза.

Циљ љетне креативне радионице је да дјеца проведу дио слободног времена у библиотеци у пријатељском окружењу, кроз усмјеравање стваралачких потенцијала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗагреб: Возило хитне помоћи прегазило три малољетнице, једна дјевојка у тешком стању
Сљедећи текстОдржан традиционални маскенбал малишана обданишта „Невен“