Насловна Најновије Ћосић: Градска управа подржала обнову резиденције Карађорђевића у Хан Пијеску

Ћосић: Градска управа подржала обнову резиденције Карађорђевића у Хан Пијеску

186
0
“Градска управа Источно Сарајево данас је уплатила 50.000 КМ, као подршку обнови резиденције Карађорђевића у Хан Пијеску, како је договорено прошле године, када су нас посјетили принц Филип Карађорђевић и његова супруга, принцеза Даница“, написао је у објави на свом ФБ профилу градоначелник Љубиша Ћосић.
 
Opis fotografije nije dostupan.
“Ово је наш скромни допринос, којим желимо да покажемо да Град Источно Сарајево цијени оно што су Карађорђевићи урадили за наш народ на овом подручју, ослобађајући га од окупатора“, додао је Ћосић.
 
Opis fotografije nije dostupan.
“Српски народ са ових простора не смије да заборави да су 6. новембра 1918. године у Сарајево умарширале трупе војводе Степе Степановића под врховном командом Карађорђевића и да смо од тог датума, који симболизује нашу слободу, створили оквир државе коју су доминантно изградили Срби.
 
Slika može predstavljati 3 osobe i redakcija
 
Фебруара прошле године, заједно са принцом Филипом и принцезом Даницом, боравио сам у Хан Пијеску, гдје нас је дочекао начелник општине Слободан Ђурић. Заједно смо обишли вилу Карађорђевића коју је 1920-их година градио краљ Александар Први Карађорђевић и који је ту са својом породицом често боравио, али и доносио важне одлуке, те примао бројне државнике, међу којима је био и Кемал Ататурк, творац модерне, секуларне Турске.
 
Slika može predstavljati 3 osobe, kaput od samurovine i tekst
 
Тада смо договорили подршку обнови резиденције, која је готово минорна у односу на значај очувања овог објекта, који својим постојањем свједочи о нашој богатој историји и снази коју је наш народ, на челу са својим владарима, некада имао.
Као што ћемо, окупљени као људи и институције, обновити ову вилу, која је изгорјела у пожару 2005. године, сигуран сам да ћемо на исти начин, вођени заједничком идејом, обновити и некадашњу снагу нашег народа и државе“, навео је у обајви на свом ФБ профилу градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић. 

 

 

ИЗВОРЉубиша Ћосић/ФБ профил
Претходни текстПознати сви учесници осмине финала Лиге шампиона
Сљедећи текстУ поноћ почиње предизборна тишина у Србији