Насловна Најновије Ћосић: Није овдје питање опстанка предсједника Додика, већ је у питању будући...

Ћосић: Није овдје питање опстанка предсједника Додика, већ је у питању будући опстанак свих нас

340
0

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, прокоментарисао је подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

„Као неко ко се бави активно политиком, али првенствено као човјек који сваки дан живи и слуша наш народ, ево већ два дана размишљам како дјеловати и коју реченицу изговорити, а стати иза ње, и сада и у будућности, након подизања оптужнице тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и Милоша Лукића, директора Службеног гласника Републике Српске.

Много је проблема и изазова пред сваким човјеком данас у Републици Српској. Али је много и прилика и могућности. До нас је. Како као друштва, тако и као појединца.
Ту лежи и одговор на оптужнице. Није ово питање Милорада Додика и Милоша Лукића. Ако ово прође и дође до негативног исхода који ће створити кризу, лош резултат у овом случају, чему се онда Република Српска и сваки човјек у њој може надати?!
 
Ако ће тужити и судити људе који наступају у име народа, изабрани су од народа, а законе је донио народ, односно Народна скупштина Републике Српске, чему се онда обичан човјек има надати?!
 
Зато, за наше будуће генерације, за сваку њихову мисао, дјеловање, став, изговорену ријеч, подржимо наше институције.
 
Није питање Милорада, питање је Републике!“, истакао је Ћосић.
ИЗВОРртвис
Претходни текстКаран: Уставни суд са Шмитом постаје највећи непријатељ не само Српске него и БиХ
Сљедећи текстУчестали одрони у усјецима