Насловна Најновије Ћосић: Процес против Додика и Лукића, непримјерен и за колонију

Ћосић: Процес против Додика и Лукића, непримјерен и за колонију

229
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, изјавио је да судски процес пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића, није примјерен ни за колонију а камо ли за једну европску, демократску земљу.

Он је изразио наду да ће овај процес резултирати ослобађајућом пресудом, те да нико неће имати довољно храбрости да уруши правни систем БиХ.

Ћосић је рекао да овај процес „никоме у БиХ није потребан“, као и да није нормалан ни за једну европску, демократску земљу.

„Чак није нормалан ни за колонијалне земље које су биле у 19. и почетком 20. вијека“, рекао је Ћосић новинарима прије почетка рочишта Додику и Лукићу.

Ћосић је навео да су пред Суд БиХ данас дошли многи из Републике Српске да изразе подршку Додику и Лукићу, али и противљење процесу који је фарса јер није утемељен на правним нормама нити законима.

„То је ствар хира и одлуке појединаца који немају никакву подршку, чак ни у међународном праву које је манифестовано кроз Резолуцију Генералне скупштине УН“, истакао је Ћосић.

Он је додао да окупљени грађани који пружају подршку Додику и Лукићу показују да је немогуће да се једна земља развије уколико неко руши људе који воде институције.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСлаб снијег сутра могућ понегдје на истоку
Сљедећи текстПутин имао пратњу борбених авиона