Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић честитао кошаркашима „Славије“ на повратку у највиши ранг такмичења

Ћосић честитао кошаркашима „Славије“ на повратку у највиши ранг такмичења

218
0
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, честитао je данас кошаркашима „Славије“ на повратку у највиши ранг такмичења.
 
 

„Иако су кошаркаши ОКК „Славија 1996“ синоћ на домаћем терену поражени од „Широког“ резултатом 97:64 у другој утакмици плеј-офа Првенства БиХ, чиме је за наш клуб стављена тачка на ову сезону, желим да честитам свима у клубу на великом и пред почетак сезоне неочекиваном успјеху, а то је пласман у плеј-оф након повратка у највиши ранг такмичења. Ова сезона је показала оно што смо и раније говорили – да градимо озбиљан клуб који ће у будућности претендовати на највиши пласман у Првенству БиХ и сигуран сам да најбоље вријеме за ОКК „Славија 1996″ тек долази.Свјестан сам жеље људи да се више ослањамо на домаће играче, али морамо признати да тренутно нисмо на нивоу да радимо искључиво на тај начин па нам је и даље потребна комбинација домаћих и играча са стране. Имамо пуно младих талентованих кошаркаша, више од 100 дјеце је дио нашег клуба, градићемо их, усмјеравати, а они ће у годинама које су пред нама то знати да врате свом клубу“.

„Такође, као предсједник Управе желим да кажем да је наша дужност, првенствено, да обезбиједимо стабилно финансијско функционисање клуба, што смо и учинили, иако то у данашње вријеме није лако. Можда неко сматра да је мало годишњи буџет од 250.000 до 300.000 КМ, али морамо бити свјесни да новац није нимало лако обезбиједити и да иза тог буџета стоји велико залагање свих људи из клуба, који ће се и даље трудити да осигурају што више новца и створе што боље услове за рад. Највећи проценат финансирања клуба, око 80%, долази из општине Источно Ново Сарајево и Града Источно Сарајево, док преосталих 20% обезбиједе наши пријатељи из општина Пале, Трново и Источна Илиџа, као и појединачни спонзори који су препознали значај „Славије“ за комплетан град Источно Сарајево. ОКК „Славија 1996“ није и не треба да буде клуб једне општине, него цијелог града Источно Сарајево, свих наших општина и овог дијела Републике Српске, свих наших људи који желе да Источно Сарајево има успјешне и препознатљиве спортске колективе.
У том погледу посебну захвалност желим да изразим предсједнику Републике Српске Милораду Додику, уз чију подршку смо ријешили питање финанијске стабилности клуба када је ријеч о овој години, а то нам је предуслов за све даље резултате.
Што се тиче одређених спекулација које сам могао да чујем као гледалац на трибинама током утакмица, желим да истакнем да се ова Управа клуба никада није мијешала у одлуке тренера, нити ће то чинити било када.
Као навијач „Славије“, као становник овог града, као човјек никада себи не бих дозволио да учиним било шта што би могло негативно да се одрази на функционисање или резултате клуба. То знају сви у клубу, то знају навијачи и сви људи који познају ситуацију у „Славији“. Чињеница је да смо од 2014. године, од обнове рада ОКК „Славија 1996“, постигли огроман успјех који треба поштовати и на тим темељима наставити рад на јачању клуба. Завршетак сезоне поразом никоме није пријатан, али нема разлога да будемо незадовољни укупним резултатом и оним што су наши момци показали. Сви се сјећамо о каквим смо циљевима причали на почетку сезоне, а сада можемо констатовати да смо их итекако пребацили. Идемо даље, очекује нас нова сезона у којој сигурно, ако наставимо квалитетно да радимо, можемо постићи пуно. И на крају, морам да напоменем да добрих утакмица какве смо имали ове сезоне не би било да није било наших „Соколова“. То су навијачи који су показали да срцем воле свој клуб, да су ту и када не иде баш најбоље и да ће остати уз „Славију“ без обзира на све. Хвала и свима осталима, нашој вјерној публици која редовно прати утакмице и бодри наше играче на терену. Нема пуно клубова који могу да се похвале оваквом подршком. Наравно, хвала и свим медијима који су промовисали ОКК „Славија 1996“, пратили рад клуба, а посебно нашем фотографу Раду Васићу, који својим објективом неуморно биљежи важне тренутке, не само „Славије“, него комплетног нашег града“- истакао је Ћосић
ИЗВОРNačelnik Ljubiša Ćosić
Претходни текстСаопштење предсједника Скупштине општине Источно Ново Сарајево поводом дешавања на 21. редовној сједници Скупштине општине
Сљедећи текстРекордан број такмичарa Џију-џицу клуба „Славија“ путује у Бањалуку