Насловна Најновије Ћурић даривао златником прворођену бебу у Требињу

Ћурић даривао златником прворођену бебу у Требињу

164
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, даривао је данас златником прворођену бебу у 2024. години у овом граду – дјевојчицу Данку Грубачић из Билеће.

Мајка прворођене бебе у Требињу у 2024. години Соња Грубачић из Билеће, рекла је новинарима да је ово њихово треће дијете.

„Беба је рођена јутрос у 6.12 часова, дуга је 54 центиметра, а тешка 3.050 килограма. Презадовољна сам услугом бабица и особља овдје у Болници, немам ријечи, како су ме синоћ дочекали у касне сате, савршено“, истакла је Грубачићева и захвалила и градоначелнику за поклоне.

Ћурић је честитао породици принову и истакао заслуге Одјељења за гинекологију и Управе Болнице, који су вратили повјерење у требињско породилиште, те пожелио да свака наредна година буде још боља када је ријеч о рођеним бебама.

„Разним субвенцијама и програмима које дају град Требиње, Херцеговина и Република Српска, а и захваљујући добрим условима у Болници сматрам да ће у наредном периоду бити још више беба, а то је уједно и већи број ђака“, рекао је Ћурић, наводећи да је крајњи циљ да Требиње има 50.000 становника.

Начелник Одјељења гинекологије и акушерства у требињској Болници Марија Андрић рекла је новинарима да је пород протекао уредно, да су мајка и беба добро.

„У прошлој години у требињском породилишту било је 266 порођаја, што је више за 44 у односу на годину раније“, навела је Андрићева и истакла да је у требињском породилишту уведена и услуга епидурала.

Директор требињске Болнице Недељко Ламбета честитао је породиљи рођење бебе, као и Одјељењу гинекологије, наводећи да је у породилишту у Требињу прошле године било 20 одсто више порода у односу на 2022. годину.

„Ове године ту је и четворо специјалиста, докторица Марија је покренула школу за труднице у 2023. која има одјек у Херцеговини, све су то бенефити који говоре да требињско породилиште иде напријед“, истакао је Ламбета.

Ламбета је рекао да је циљ за наредних годину дана проширење услуга како пацијенти не би одлазили ван Херцеговине.

ИЗВОРСрна
Претходни текстНема теже повријеђених у удесу аутобуса из БиХ код Венеције
Сљедећи текстПола милиона Руса у Москви, дочекало Нову годину на отвореном