Насловна Најновије Ћурић: Значајна средства за студенте, циљ да Требиње буде студентски град

Ћурић: Значајна средства за студенте, циљ да Требиње буде студентски град

142
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је данас да се издвајају значајна средства за студенте из градског буџета, а циљ је да Требиње постане студентски град.

Ћурић је данас на Факултету за производњу и менаџмент одржао предавање о теми „Улога и значај високог образовања у развоју локалне заједнице“ на којем је представио рад Градске управе, као и планове за будућност.

„Град Требиње већ дуже вријеме издваја значајна буџетска средства за студенте из Требиња, било гдје да студирају, као и за студенте дефицитарних занимања, а прошле године отворен је и Пољопривредни факултет. Пред нама је још пуно пројеката с циљем да Требиње постане студентски град“, рекао је Ћурић.

Он је захвалио за досадашњу сарадњу и подршку предсједника Републике Српске, Владе Српске и Универзитета у Источном Сарајеву, те оцијенио да ће заједничким снагама у наредном периоду отворити још смјерова и побољшати услове за све студенте који се одлуче да студирају у Требињу.

„Циљ нам је да направимо нови амбијент за све студенте. Увијек смо за разговор и да понудимо право рјешење да у будућности буде што више студената у нашем граду, да нам остају у Требињу и Републици Српској“, рекао је Ћурић.

Продекан за научно-истраживачки рад и предузетништво на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу Будимирка Мариновић рекла је новинарима да је циљ предавања да се студенти упознају са радом локалне заједнице и какве су њихове могућности за даље образовање и рад у овом граду.

„Подршка Градске управе свим факултетима који се налазе у нашем граду је од изузетне важности за све наше студенте и надам се да ће у скорије вријеме Требиње постати значајан студентски град“, истакла је Мариновићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић:Приштина мора да направи уступке да би Срби учествовали на новим изборима
Сљедећи текстПоплављена домаћинства на подручју Теслића