Насловна Вијести Република Српска Сутра облачно, повремено киша

Сутра облачно, повремено киша

222
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено до претежно облачно вријеме са повременом кишом пријеподне на западу, а током дана и на истоку.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 18, у вишим предјелима девет, а максимална дневна од 24 до 29, у вишим предјелима 18 степени Целзијусових.

Ујутру и пријеподне биће умјерено до претежно облачно вријеме, на западу повремена киша, у осталим предјелима суво, на југу Херцеговине сунчано, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Српске.

Средином дана киша и пљускови са грмљавином се премјештају ка истоку, а на западу ће доћи до постепеног разведравања уз више сунчаних периода.

До вечери падавине престају и на истоку уз разведавање.

Данас преовладава претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а у вишим предјелима на југозападу понегдје има локалних пљускова са грмљавином.

Температуре ваздуха измјерене у 14.00 часова: Бјелашница 11, Хан Пијесак 19, Ливно 21, Неум и Фоча 24, Сарајево и Тузла 25, Добој, Бијељина, Вишеград, Мркоњић Град и Србац 26, Требиње, Бањалука, Зеница и Нови Град 27, Приједор 28 и Билећа 29, Мостар 30 степени Целзијусових.

Према прогнози метеоролога, од уторка до четвртка биће претежно сунчано и топло вријеме са максималном температуром ваздуха до 34 степена Целзијусова.

Краткотрајни пљускови могући су у уторак у поподневним часовима у планинским предјелима, у сриједу у сјеверним предјелима, док су у четвртак повремена киша и пљускови са грмљавином могући на сјеверу и западу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Грбавици пронађено тијело на улици
Сљедећи текстХиљаде људи у „Поворци сјећања“ у Београду у част др Станковића