Насловна Вијести Источно Сарајево Делегација града Источно Сарајево на пријему код градоначелнице Ниша

Делегација града Источно Сарајево на пријему код градоначелнице Ниша

173
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и замјеник градоначелника Слободан Амовић, који бораве у званичној посјети Нишу поводом обиљежавања градске славе – Свети цар Константин и царица Јелена, разговарали су данас са градоначелницом Ниша Драганом Сотировском.

Они су том приликом истакли да, као што су град Ниш и његови грађани били уз грађане тадашњег Српског Сарајева у ратном и поратном периоду, за шта је најбољи доказ херојско дјело ратног хирурга доктора Миодрага Лазића и помоћ у наставном кадру приликом формирања Универзитета у Источном Сарајеву, тако је Ниш и данас искрени пријатељ чије ће искуство и потенцијали користити и у развоју Источног Сарајева.

„Град Ниш има више од 255.000 становника и највећи је град централне Србије и сједиште Нишавског округа, што га чини трећим градом по величини у Србији. Биљежи интензиван привредни раст у посљедње вријеме. Тако, поред огромних инфраструктурних радова, отворено је нових седам фабрика, као и научно-технолошки парк, а у плану је и отварање нових индустријских зона и изградња новог стадиона ‘Чаир’ за 20.000 гледалаца“, рекао је предсједник Скупштине града Бранко Короман.

Он је напоменуо да је у наредне четири године у плану и изградња брзе пруге Београд-Ниш, којом би грађани путовали за два сата од једног до другог града, што је најзначајнији пројекат који Ниш ставља на регионалну и европску мапу као важан саобраћајни чвор.

„Успостављање институционалног пријатељства са градом оваквог развојног потенцијала сигурно отвара многа врата и за Источно Сарајево. На томе ћемо радити у времену које је пред нама и потрудићемо се да нашу сарадњу подигнемо на виши ниво у свим областима, а посебно на привредном, образовном и пољу културе“, рекао је Короман.

Градоначелница Драгана Сотировски овом приликом је посебно захвалила делегацији Града Источно Сарајево што је својим присуством увеличала велики празник Ниша.

Она је подсјетила да Ниш и Источно Сарајево дуго година његују пријатељске односе и истакла да у наредним годинама то пријатељство треба и додатно јачати гдје год је то могуће у практичном и институционалном смислу.

Делегација града је посјетила и градску општину Пантелеј и разговарала са председницом општине Наташом Станковић.

ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстСвјетски дан заштите животне околине
Сљедећи текстРогатица: У понедјељак дан жалости