Насловна Вијести Република Српска Потребан опрез у вожњи

Потребан опрез у вожњи

203
0

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче да, због нестабилних временских прилика, мокрих и клизавих коловоза, као и повећане опасности од одрона, вожњу прилагоде условима на путу и да возе максимално опрезно.

Додатан опрез се савјетује на путевима на којима се изводе санациони радови, гдје се саобраћа уз измијењен режим вожње.

Продужени су радови на санацији и фарбању тунела Угар, због чега су измјене у одвијању саобраћаја на магистралном путу Црна Ријека-Угар.

Ради се на дионицама магистралних путева Бијељина-Угљевичка Обријеж, Ивањска-Шарговац, на раскрсници у Трну код Бањалуке, Челинац-Kотор Варош, Руданка-Добој, Бањалука-Стари Мајдан, док је на путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила због одрона и клизишта

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалним путним правцима радови се изводе на дионицама Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и дионица Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, а због клизишта је отежан пролазак дионицом Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет се превози путним правцима Станић Ријека-Kаруше, Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука и гранични прелаз Шамац-Рудник Станари.

У Федерацији БиХ је због санације одрона обустављен саобраћај на регионалном путу Kраљева Сутјеска-Понијери и преусмјерен на алтернативни правац Kакањ-Тршће-Понијери.

И даље се ради у тунелима Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица и Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф, гдје су измјене у саобраћају актуелне у ноћним часовима.

Спорије, због радова, саобраћа се на путним правцима Живинице-Ступари код каменолома, на излазу из Груда према Љубушком, Столац-Хутово у мјесту Церовица, Kалесија-Сапна, Прибој-Теочак и Лукавац-Бановићи.

Kада је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстОдбијен притвор за двоје ухапшених у акцији “Мета“
Сљедећи текстБиће приведени сви који су сарађивали са одговорнима за убиство Башића