Насловна Најновије Усвојене одлуке битне за реконструкцију раскрснице на улазу на Соколац

Усвојене одлуке битне за реконструкцију раскрснице на улазу на Соколац

235
0

Одборници Скупштине општине Соколац, усвојили су двије одлуке о куповини градског грађевинског земљишта, у сврху реконструкције раскрснице на улазу у градско подручје Соколац из правца Сарајева.

Шеф Kлуба одборника СНСД-а, Ђорђе Радић, изјавио је новинарима након данашње сједнице, да се те одлуке односе на куповину приватног земљишта за потребе реализације пројекта реконструкције раскрснице, на којој су радови у току.

Он је навео да су средства за реконструкцију овог дијела саобраћајнице, обезбијеђена захваљујући разумијевању предузећа „Путеви Републике Српске“ и Влади Српске, те да је дошло до мањих одступања и да се јавила потреба за рјешавањем имовинско-правних односа код откупа дијелова земљишта у приватној својини.

Радић је рекао да је неопходно откупити дио приватних парцела, ради приступних путева мјештана, те изразио увјерење да нико од власника земљишта неће бити оштећен реализацијом овог пројекта.

Према његовим ријечима, идеју о реализацији овог инфраструктурног пројекта покренуо је Kлуб одборника СНСД-а у Скупштини општине Соколац, те да су радови на реконструкцији овог дијела саобраћајнице озваничени 17. септембра, а њихов завршетак планиран за 90 дана.

Радић је нагласио да је на проједлог овог клуба са дневног реда данашње сједнице скинут предложени Правилник о расподјели средстава за пољопривреду, предвиђених буџетом општине Соколац, за 2022. годину, што су одборници једногласно подржали уз приједлог да се о овој теми дискутује на наредној сједници.

На данашњој сједници Скупштине општине Соколац, усвојен је и извјештај о успјеху и владању на крају школске 2021/2022. године у Основној школи „Соколац“.

ИЗВОРсрна, Фoto Novosti
Претходни текстЦИК сљедеће седмице о изгласаном неповјерењу начелнику Братунца
Сљедећи текстПале: До 25. новембра пријава дјеце у програм припреме пред школу