Насловна Најновије Пале: До 25. новембра пријава дјеце у програм припреме пред школу

Пале: До 25. новембра пријава дјеце у програм припреме пред школу

185
0

У Дјечијем центру „Бубамара“ на Палама, почела је пријава за припремни програм у години пред полазак у школу и трајаће до 25. новембра.

Директор вртића Вања Југовић, изјавила је Срни, да је неколико родитеља пријавило дјецу, те позвала и остале да то учине, како би на вријеме доставили податке Министарству просвјете и културе Републике Српске, те извршили припреме за реализацију програма.

Она је рекла да је програм намијељен за дјецу рођену 2016. и 2017. године, а која до сада нису била обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и цјелодневним програмом.

Југовићева поручује да ће програм пред полазак у школу, много значити и родитељима и дјеци са којима ће радити адекватно школовано особље.

„Циљ програма јесте да се дјеца социјализују, усвоје правила понашања, забаве, стекну нова пријатељства. Програм ће олакшати њихов сам чин одласка у школу“, истакла је Југовићева.

Програм ће трајати од 1. марта до 31. маја идуће године, сваки радни дан у трајању од 180 минута, у просторијама вртића „Бубамара“.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстУсвојене одлуке битне за реконструкцију раскрснице на улазу на Соколац
Сљедећи текстПроблеми становника на разграничењу општина Источно Ново Сарајево и Ново Сарајево