Насловна Вијести Абазовић разговарао са Ђукановићем о формирању „европске владе“

Абазовић разговарао са Ђукановићем о формирању „европске владе“

186
0

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић и извршни директор те партије Зоран Микић разговарали су у четвртак са низом парламентарних странака о формирању „европске владе“ коју је та партија представила као један од модела излаза из политичке кризе у Црној Гори, саопштено је из Покрета УРА.

Из Грађанског покрета УРА кажу да је у четвртак, између осталих, организован и састанак са представницима Демократске партије социјалиста који су, како наводе, „раније најавили подршку европској влади без учешћа у истој“.

– Састанак је обављен у згради Предсједништва и то са Милом Ђукановићем, Данијелом Живковићем и Иваном Вуковићем којима су предочени приоритети европске владе – пише у саопштењу УРА.

Одржани су састанци и са Демократским фронтом и лидерима тог политичког савеза Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем, са представницима Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем и Драганом Вукићем, представницима мањинских партија Фатмиром Ђеком, Ником Ђељошајем и Ервином Ибрахимовићем и представницима Социјалдемократа Дамиром Шеховићем и Борисом Мугошом.

– Током јучерашњих састанака са свим актерима закључено је да постоји висок степен усклађености поводом формирања европске владе – кажу из Грађанског покрета УРА и најављују да ће консултације бити настављене наредних дана и почетком сљедеће недјеље.

Претходних дана представници Грађанског покрета УРА консултације су обавили са Социјалдемократском партијом, Покретом за промјене и ЦИВИС док за сада у разговорима не учествују само Демократе, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској 252 новозаражених, преминуло 18 особа
Сљедећи текстЈуговић и Врховац о реализацији капиталних пројеката на Палама