Насловна Uncategorized Југовић и Врховац о реализацији капиталних пројеката на Палама

Југовић и Врховац о реализацији капиталних пројеката на Палама

224
0

Начелник општине Пале Бошко Југовић и вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБ РС) Дражен Врховац разговарали су данас о реализацији капиталних пројеката на подручју највеће источносарајевске општинске средине и констатовали да постоје модели да се кроз заједничко дјеловање оживотворе подухвати у области инфраструктуре од великог значаја за ову локалну заједницу.

Био је ово плодотворан састанак на којем смо размотрили могућности да уз подршку ИРБ РС финансирамо капиталне пројекте на подручју општине Пале, почев од изградње новог постројења топлане, гдје смо већ у фази изградње топловода, преко пројеката у области реконструкције и изградње путне и комуналне инфраструктуре, па до изградње нове општинске зграде и усагласили смо се да постоји квалитетан и реално остварив начин да заједнички реализујемо ове важне послове-оцијенио је Југовић.

Врховац је истакао да се за задовољством одазвао позиву начелника Пала на радни састанак, подсјетивши да је ИРБ РС и раније имала важну улогу у реализацији развојних пројеката на овом подучју, првенствено на Јахорини, али и кроз програме подршке привредним субјектима, стамбеног збрињавања младих брачних парова и директне подршке неким, условно речено, мањим пројектима у области инфраструктуре.

Сматрам да су пројекти које ми је предочио начелник Југовић добро осмишљени и да су сви усмјерени на побољшање квалитета живота грађана у овој општини која се видљиво развија и гради. ИРБ РС је апсолутно опредијељена и спремна да активно подржи њихову реализацију, јер за то има и моделе и могућности-поручио је Врховац.

Југовић и Врховац су најавили да ће ускоро организовати и нови састанак у ширем формату, на којем ће учествовати и стручне службе општине и ИРБ РС, а на којем ће реализација пројеката бити јасно конкретизована, послије чега ће се покренути и потребне процедуре које претходе њиховој реализацији.

Претходни текстАбазовић разговарао са Ђукановићем о формирању „европске владе“
Сљедећи текстСаопштење за јавност Форума за безбједност грађана општине Власеница