Насловна Вијести Свијет Америка увела санкције Русији

Америка увела санкције Русији

248
0

Амерички предсједник Џо Бајден објавио је фотографију на којој потписује извршно наређење за увођење санкција.

Након обраћања руског предсједника Владимира Путина у понедјељак увече, амерички предсједник Џо Бајден огласио се на Твитеру и објавио фотографију на којој потписује нове санкције за Русију, Доњецку народну републику и Луганску народну републику.

Забрањени су улагање, трговина и финансирање које би грађани САД обављали са тим самопроглашеним републикама, као и непосредан или посредан увоз добара, услуга или технологије из тих подручја.

„Потписао сам извршно наређење како бих забранио Русији било какву прилику да профитира од очигледног кршења међународног права. Настављамо да се консултујемо са савезницима и партнерима, укључујући и Украјину, по питању сљедећих корака“, написао је он на Твитеру.

Након што је у понедјељак оклијевала да саопшти одлуку, Британија се огласила и потврдила да ће данас увести санкције Русији. Секретарка спољних послова написала је на Твитеру да Путинов поступак „не смије проћи некажњено“.

„У уторак ћемо објавити нове санкције Русији као одговор на кршење међународног права, напада на суверенитет и територијални интегритет Украјине“, написала је секретарка Лиз Трусо.

 

 

ИЗВОРмондо
Претходни текстДодик: Надам се смањењу тензија и повратку дијалогу
Сљедећи текстПредстављање пројекта „Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“