Насловна Магазин Туризам Представљање пројекта „Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“

Представљање пројекта „Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“

269
0

Циљеви пројекта  „Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“ су побољшање квалитета постојећих и развој нових  туристички производа који ће се маркетиншки представити на међународном тржишту.

Јахорина је већ препозната као регионални ски центар, али ће нови садржаји у вези туризма на отвореном и наставак туристичке сезоне донијети нове предности локалним заједницама. Активности које су имплементиране у претходном периоду трајања пројекта  базиране су на опремању „outdoor“  локација и јачању капацитета микро, малих и средњих предузећа у сектору туризма.

„Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“ је подржала Европска унија и СР Њемачка у износу више од 200 хиљада еура унутар „EU4Business“ пројекта, док његова укупна вриједност износи више од 255 хиљада евра. Пројекат имплементирају Туристичка организација Јахорина- Град Источно Сарајево (ТО), Градска развојна агенција источно Сарајево (РАИС), Привредна комора Републике Српске (ПКРС) и привредни субјекат Станишић д.о.о.

„EU4Business“ је вриједан 16,1 милиона евра, а заједнички га финансирају Европска унија (15 милиона еура) и Савезна Република Њемачка (1,1 милион еура). Пројекат заједно проводе ГИЗ, ИЛО и  УНДП, од априла 2018. године до марта 2022. године.

 

Завршна конференција  пројекта „Еnjoy Sarajevo-Romanija Region“ одржаће се 24.02.2022. године у 12.00 часова у хотелу Форест у Палама и званично представити нови туристички садржај Сарајевско-романијске регије.

Пројекат је трајао 18 мјесеци, а његова укупна вриједност је 258.000 евра, од чега је Европска унија издвојила преко 200.000 еВра бесповратних средстава.

За више информација о „EU4Business“ пројекту посјетите: www.eu4business.ba

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстАмерика увела санкције Русији
Сљедећи текстВирус корона у Српској потврђен код још 102 особе