Насловна Вијести Депозити грађана у свим банкама су сигурни, не пријети пропадање ни Сбербанке

Депозити грађана у свим банкама су сигурни, не пријети пропадање ни Сбербанке

19
0

Удружење банака БиХ обавјештава јавност да грађани – корисници Сбербанк дд Сарајево и Сбербанк ад Бања Лука немају разлога за бригу

Из споменутог удружења наглашавају да грађани не требају бринути јер руског елемента у обје Сбербанке у БиХ више нема, обзиром да су Агенције за банкарство ФБиХ и Републике Српске преузеле управљање Сбер банкама у оба ентитета.

Овом одлуком прекинута је веза с руским власником и евентуално пропадање Sberban Europe неће имати никакав утицај на рад Сбер банака у БиХ.

Обје Сбербанке у БиХ су изузетно финансијски виталне, добро капитализоване и врло ликвидне, стога клијенти ових банака немају разлога за забринутост.

– Свјесни смо и разумијемо нервозу и страх грађана у оваквој ситуацији када је присутна пријетња миру у Европи, и јасно је да се то одражава на све грађане и размишљање о личној сигурности. Све банке у Босни и Херцеговини, без обзира на дешавања у свијету, послују несметано, у складу са бх. регулативом, те нема потребе за било каквим реакцијама грађана, попут подизања новца са рачуна – истакао је Берислав Кутле, директор Удружења банака у БиХ, те нагласио да је Удружење у сталном контакту са регулаторима и цјелокупним банкарским сектором и да помно прате сва дешавања.

Удружење банака БиХ поздравља благовремену реакцију регулаторних тијела која су јучерашњом одлуком предуприједила да настане било каква штета по финансијски сектор БиХ.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстПочели преговори Русије и Украјине
Сљедећи текстВучић: Нимало наивне идеје да се Косово хитно прими у НАТО