Насловна Вијести Република Српска Додик је више него добродошао у Орашац

Додик је више него добродошао у Орашац

174
0

Kонзервативни покрет „Наши“ саопштио је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, више него добродошао на предстојећу прославу Дана државности у Орашац, те поручио да нико не може правити раздор међу Србима, поготово не амбасадори западних земаља, које су деведесетих година прошлог вијека бомбардовале Србију и Републику Српску.

У саопштењу из Покрета „Наши“ најоштрије су осуђене изјаве појединих западних амбасадора, који су најавили да неће присуствовати прослави Дана државности Србије уколико међу званицама буде и Додик, уз оцјену да „такви притисци изгледају крајње трагично и смијешно“.

„Милорад Додик је више него добродошао у Орашац и у име становника Шумадије позивамо га да дође на Сретење на прославу Дана државности Србије, гдје ће бити дочекан по правим шумадијским домаћинским обичајима“, наводе из Покрета „Наши“.

У саопштењу се истиче да „отворено мијешање појединих западних земаља у унутрашњу политику БиХ и покушаји насилне смјене власти у Републици Српској“ представљају „покушај да се промјени изборна воља српског народа и наметне ко ће у будућности водити Републику Српску“.

Предсједник Србије Александар Вучић, поручио је јуче да му не пада на памет, да чак и разматра да искључује руководство Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика из обиљежавања Дана државности – Сретења, по захтјевима неких амбасадора земаља ЕУ.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСоколац: Александар Мимић на челу клуба младих
Сљедећи текстСоколац: Александар Мимић на челу клуба младих