Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Александар Мимић на челу клуба младих

Соколац: Александар Мимић на челу клуба младих

173
0

Црвени крст Романија на Сокоцу изабрао је Александра Мимића за предсједника новооснованог клуба младих и формирао секцију Прве помоћи у оквиру ове општинске организације, рекао је Срни секретар ове хуманитарне организације Драженко Вукојичић.

Он је рекао да се за секцију прве помоћи већ на првом часу пријавило скоро 40 основаца и средњошколаца заинтересованих за обуку у пружања прве помоћи, са инструкторима Александром Мимићем и Ањом Kрсмановић, који су као ранији полазници прве помоћи стекли велико искуство преношења знања на младе генерације.

„Надамо се да ћемо врати стари сјај секцији прве помоћи, која је прије вишегодишње паузе у функционисању освајала низ признања на општинским, регионалним и републичким такмичења“, истакао је Вукојичић.

Према његовим ријечима соколачки Црвени крст је у сарадњи са Црвеним крстом Републике Српске, преко „Драф програма“ обезбиједио по 500 KМ за четири најугроженије породице, на чијим имањима су недавне поплаве и јак вјетар нанијели штету.

Из Црвеног крста Соколац су најавили и формирање актива доборовољних давалаца крви који ће дјеловати у оквиру ове организације.

Вукојичић је изразио захвалност представницима Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево за сарадњу и помоћ коју им пружају, након што је у октобру обновљен рад ове хуманитарне организације, након вишегодишње паузе.

ИЗВОРсрна, фото Општина Соколац
Претходни текстШеранић апеловао на грађане да не оклијевају са вакцинацијом
Сљедећи текстДодик је више него добродошао у Орашац