Насловна Вијести Република Српска Додик: Ми смо против пролонгирања избора

Додик: Ми смо против пролонгирања избора

202
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, истакао је да лидер СДА Бакир Изетбеговић не одлучује о томе да ли би избори у БиХ могли бити пролонгирани, али да је све могуће, имајући у виду да су они формирали своју изборну комисију.

„Ми смо против пролонгирања избора. Јесмо за то да покушамо нешто ријешити око Изборног закона ако је то могуће, ако није, шта да радимо“, рекао је Додик новинарима у Лакташима, коментаришући изјаву Изетбеговића, да је могуће пролонгирање општих избора за новембар или децембар.

Он је оцијенио да у сваком случају остаје озбиљно питање, које ће се тек проблематизовати у наредним мјесецима, а то је нелегално и незаконито изабрана Централна изборна комисија.

Додик је нагласио да нажалост, Европљани подржавају такав нелегалан избор, зато што су им Американци рекли да то тако треба.

„Они сада ћуте и не желе да виде, да није било конкурса и није било скупштинске процедуре на нивоу БиХ, која је предвиђена за избор чланова комисије, него су се опредијелили да то буде чисто политички мотивисано тијело, у коме сједе представници Жељка Kомшића, СДС-а, ПДП-а и СДА. И они ће наравно моделирати одређене ствари“, каже Додик.

Он је рекао да је опозиција у Републици Српској, на фону свега онога што се може чути у Федерацији БиХ.

„Ако Бакир Изетбеговић нешто проговори, одмах имамо хвалоспјеве осталих који се утркују да прикажу Републику Српску као нестабилну“, истакао је Додик. Он је поручио да је Српска стабилна и да иза себе има озбиљне успјехе.

Додик је нагласио да је прича опозиције о корупцији само предизборни трик.

„А то чак није ни њихова памет, него су им то рекли из америчке Амбасаде, јер онај надобудни /амерички изасланик за западни Балкан/ Габријел Ескобар, мисли да овдје кроз тај формат може нешто да ријеши. Kрив је само онај коме суд каже да је крив и да је у корупцији“, нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, у првостепеном поступку осуђен за корупцију у вези са шумама, а у другостепеном му је речено да ПДП мора да изађе из Владе са СНСД-ом, да би га ослободили кривице, након чега је он 2009. године то и урадио. „И онда Иванић није крив?! Толико о корупцији“, каже Додик.

Лидер СНСД-а тврди да је чак и њему нуђено, да ће му ако прихвати њихове политике, скинути санкције и заједно са тим причу о томе да је корумпиран.

ИЗВОРсрна
Претходни текстKараматић: Можемо оживјети Херцег-Босну и политички зауставити живот у БиХ
Сљедећи текстУ саобраћајној незгоди у Тршићу има повријеђених