Насловна Вијести Додик: Ускоро позитивни ефекти од укидања акцизе на гориво

Додик: Ускоро позитивни ефекти од укидања акцизе на гориво

234
0
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да би грађани позитивне ефекте од укидања акцизе на гориво могли осјетити ускоро, односно након предстојеће сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Додик је појаснио да ће након сједнице бити потребно пет, шест дана да се све објави у Службеном гласнику, послије чега измјене и допуне закона ступају на снагу.

Када је ријеч о смањењу стопе ПДВ-а на основне животне намирнице, Додик је рекао за АТВ да је важно да о томе, прије Парламентарне скупштине БиХ, став заузме Народна скупштина Републике Српске, што је недавно и урађено.

Додик, који је и лидер СНСД-а, истиче да су претходни приједлози о смањењу ПДВ-а, које су подржале и опозиционе партије из Српске, прављени без СНСД-а да би странка била оптужена за њихово неспровођење.

Подсјетио је да је из Управе за индиректно опорезивање БиХ речено да је потребно дуже времена да се уведе диференцирана стопа ПДВ-а, јер то подразумијева знатне техничке и софтверске измјене, едукације службеника и трговаца, промјену фискалног система, надзора…

– Ми смо играли коректно и рекли да се то све не може спровести за пар мјесеци. Да бисмо имали било какав бенефит у овој години, покушаћемо то да урадимо што је прије могуће и да се тај систем за пет, шест мјесеци усагласи на нивоу БиХ, односно да бар три, четири мјесеца имамо бенефите нулте стопе, а онда ћемо одлучити и вјероватно то проширити и на сљедећу годину – рекао је Додик и додао да је то одговоран однос.

ИЗВОРsrna
Претходни текстЗа викенд бесплатно скијање на Равној планини
Сљедећи текстМанифестација „Сусрети српских земаља“ и ове године на Јахорини