Насловна Вијести Душица Рунић прогласила побједу

Душица Рунић прогласила побједу

55
0

Начелница општине Дрвар Душица Рунић прогласила је побједу на данашњем референдуму на којем се гласало о њеном опозиву са те функције.

Против њеног опозива, према прелиминарним подацима, гласало је око 56 одсто бирача који су изашли на референдум.

– Захваланост мојим Дрварчанима што су препознали рад, труд и резултате и што нису подлегли притисцима разних политика – изјавила је Рунићева за РТРС.

Рунићева је истакла да је кампања била јако тешка и неизвјесна.

– Настављамо са започетим пројектима. Остаје нам проблем одборничке већине који ћемо се свакако трудити да ријешимо у наредном периоду како бисмо одблокирали засада засутављене процесе јер од јануара ове године општина Дрвар буквално стоји у мјесту – рекла је Рунићева.

У Дрвару су сва бирачка мјеста затворена на вријеме, а излазност до 19.00 часова била је 51,6 одсто.

Из Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Дрвар Душице Рунић кажу да је данашњи референдумски процес у Дрвару протекао без проблема.

На референдуму се 5.866 бирача на редовним бирачким мјестима могло изјаснити да ли су за или против опозива начелника општине Душице Рунић.

У Дрвару има 15 бирачких мјеста и три мобилна тима.

Иницијативу за опозив начелника општине Дрвар Душице Рунић покренуло је девет од укупно 17 одборника. За опозив Рунићеве гласали су одборници из политичких странака СП, ДНС, СНС ФБиХ, ХДЗ 1990 и Клуб независних одборника.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстГласинац наставио серију побједа: Шука немилосрдан
Сљедећи текстМомци, хвала вам за све!