Насловна Вијести Источно Сарајево Јавни позив за подршку пољопривредним произвођачима

Јавни позив за подршку пољопривредним произвођачима

209
0

Аграрни фонд Источног Сарајева расписао је јавни позив за подршку пољопривредним произвођачима са подручја овог града додјелом расада поврћа за пластеничку производњу и садног материјала за производњу на отвореном.
Право на додјелу расада поврћа имају пољопривредни произвођачи са подручја Источног Сарајева који намјеравају да се баве узгојем поврћа, саопштено је из Градске управе.

Аграрни фонд Источног Сарајева ће додијелити сјеменске пакете намијењене за производњу на отвореном лицима која располажу пољопривредним земљиштем минималне површине 500 метара квадратних.

Сјеменски пакет за производњу на отвореном садржи 25 килограма сјеменског кромпира, два килограма сјеменског лука, по једно паковање грашка, бораније, пасуља и спанаћа, те 10 кесица сјемена мркве, першуна, цвекле, салате и тиквица.

Корисници који се баве узгојем паприке и парадајза у пластенику од 100 метара квадратних моћи ће остварити право на додјелу по 100 комада расада парадајза и паприке.

Предност ће имати подносиоци захтјева који испуњавају општи критеријум бављења пољопривредном производњом, као и они који живе у домаћинству у којем су сви пунољетни чланови незапослени или лошег материјалног стања, припадају породицама из социјално угрожених категорија, имају статус породице погинулог борца, ратног војног инвалида, самохрани родитељи, те особе са потешкоћама у развоју или живе у домаћинству у којем један или више чланова имају статус лица са потешкоћама у развоју или инвалидитетом.

Предност ће имати подносиоци захтјева који имају пребивалиште у руралним подручјима, жене, млади до 35 година старости и породице са четворо и више дјеце.

Рок за подношење захтјева је 15 дана.

Претходни текстУ току конкурс за школовање и обуку на Војној академији у Београду
Сљедећи текстФинска поново земља најсрећнијих људи на свијету