Насловна Магазин Култура Кецмановић и Стојиљковић представили дјела пред бијељинском публиком

Кецмановић и Стојиљковић представили дјела пред бијељинском публиком

212
0

Бијељинска Библиотека „Филип Вишњић“ вечерас је била домаћин књижевног сусрета аутора Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића, који су на задовољство љубитеља књижевности и историје представили своја самостална и заједничка дјела.

Директор Библиотеке Жељана Арсеновић изразила је задовољство што ће ова два аутора представити и своја самостална, али и заједничка дјела, попут „Каиновог ожиљка“ или Трилогије Немањића.

– Драго нам је што смо успјели да приредимо овакво књижевно вече, надамо се да ће публици бити занимљиво – изјавила је Арсеновићева новинарима пред почетак сусрета.

Кецмановић је рекао да је у Бијељини боравио више пута и да је увијек одзив публике био добар.

– Ово је први пут да долазим са Дејаном, са којим имам заједничких књига, као и сценаријума. Вечерас је прилика да се о томе разговара – рекао је Кецмановић.

Он је подсјетио да је са Стојиљковићем радио двије сезоне серије „Сенке над Балканом“, а радио је, каже, и трећу сезону „Државног службеника“, чије емитовање се тек очекује.

– Имам и један тимски сценарио, који сам написао, али то мора да остане тајна, док не буде озваничено – рекао је Кецмановић.

Стојиљковић је напоменуо да се дуго бавио стрипом, који је, како је рекао, у принципу коауторство, јер се ради са цртачима, тушерима те да му није било тешко да се уклопи и у коауторство о питању романа.

– Када је ријеч о Трилогији о Стефану Немањи, имали смо невјероватну срећу да имамо изванредног илустратора Драгана Пауновића, који је одрадио одличан посао, за који је и награђен. Не бих издвајао ниједну књигу из Трилогије, а сада већ спремамо све три књиге у једној. То ћемо изнети као једну књигу, у мало другачијем дизајну и биће урађена по узору на старе црквене књиге, на папиру који подсјећа на пергамент, на ћирилици – најавио је Стојиљковић.

Он је изразио наду да ће се то допасти читаоцима.

Стојиљковић је рекао да им оваква дружења много значе, јер у протеклом периоду због епидемије вируса короне, није било сајмова и књижевних промоција, те најавио да ће сутра на Филозофском факултету на Палама имати радионице, а потом и промоцију у Источном Сарајеву.

ИЗВОРСрна
Претходни текстМедији: Договорена мањинска влада Црне Горе
Сљедећи текстОдржана девета редовна сједница СО Власеница (ВИДЕО)