Насловна Вијести Медији: Договорена мањинска влада Црне Горе

Медији: Договорена мањинска влада Црне Горе

32
0

Мањинску владу Црне Горе коју ће предводити Дритан Абазовић, чиниће, поред коалиције Црно на бијело, СНП, СД, СДП и мањинске партије.

Како преноси црногорски портал Борба, СНП је попустио под притиском и пристао на улазак СДП-а и СД-а у будућу извршну власт, чије ће одлуке у Скупштини подржавати 29 посланика ДПС-а.

Нови партнери у вршењу власти су се такође договорили да мјесто предсједника Скупштина припадне партији која је развлашћена на изборима од 30. августа 2020. године.

Конституенти нове власти су одлучили да смијене све кадрове побједничких листа За будућност Црне Горе и Мир је наша нација којима су те позиције припадала на основу резултата историјских избора од прије годину и осам мјесеци.

Њих ће поред кадрова коалиције Црно на бијело и СНП-а замијенити људи који су јавне функције покривали из времена ДПС-ове диктатуре.

И на крају треба додати да је процес формирања мањинске владе финализован под интезивним притисцима западних амбасада у Подгорици којима су претходних дана изложене политичке групације које ће бити дио мањинске владе.

ИЗВОРАгенције
Претходни текстКод Ниша откривени најстарији остаци неандерталца у Источној Европи
Сљедећи текстКецмановић и Стојиљковић представили дјела пред бијељинском публиком