Насловна Вијести Квалитетан наступ туристичке привреде Српске на сајму у Београду

Квалитетан наступ туристичке привреде Српске на сајму у Београду

53
0

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је за Срну да је Српска имала изузетно квалитетан наступ на 43. Међународном сајму туризма у Београду, који се завршава вечерас.

Сумирајући утиске уочи затварања најзначајније туристичке манифестације у региону, Цицовић је истакао да је најопипљивији знак успјешне презентације туристичке привреде Српске одлична посјећеност штанда Туристичке организације Републике Српске и 25 локалних организација.

Он је истакао да се то односи и на штанд винара из Српске, који су наступали на 12. Међународном сајму вина „Беовајн“ одржаном у оквиру Сајма туризма.

Цицовић је рекао да је додатни разлог за задовољство чињеница да је све протекло у најбољем реду, те напоменуо да прошлогодишњи Сајам туризма није одржан због пандемије вируса корона.

„Успјели смо да изазовемо велико интересовање посјетилаца Сајма, а посебно за нашу олимпијску љепотицу Јахорину, како за њену зимску, тако и за љетну понуду“, навео је Цицовић.

Према његовим ријечима, посебну пажњу изазвало је и Требиње, чија је презентација показала да је тај град изузетно пожељна дестинација за туристе из Србије.

Он је истакао да је Туристичка организација Требиња представила и „Херцеговачку кућу“, те појаснио да је то пројекат који ће бити реализован и у Србији, гдје ће људима бити доступни храна, вино и све што репрезентује Херцеговину.

Kада је ријеч о наступу винарија из Српске на Сајму вина, Цицовић је истакао подруме „Вукоје“ и „Тврдош“, похваливши и све остале винарије и дестилерију „Епоха“ за успјешну промоцију.

Цицовић је оцијенио да су сви који су били укључени у њихово представљање допринијели да напори Владе Српске на јачању те привредне гране дају ефекат и квалитетан резултат.

Он сматра да и даље треба радити на томе да винари из Српске ухвате корак са свјетским трендовима, како у Русији, Kини, Аустрији и Швајцарској, гдје су већ присутни, тако и на другим тржиштима.

„Наша заједничка оцјена и утисак је да идуће године треба да урадимо и припремимо још веће и репрезентативније штандове, што се односи и на туристичке организације и на винаре, јер биљеже све боље резултате“, рекао је Цицовић.

То су, како каже Цицовић, посебно заслужили виноградари, јер у Републици Српској има 37 винарија и 600 хектара под виновом лозом.

Он је истакао да учесницима сајма и представништву Републике Српске у Србији као организатору њиховог наступа, много значи то што су Влада и ресорна министарства подржали све што раде.

„Наше штандове посјетили су министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Kошарац, министар трговине и туризма Српске Сузана Гашић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Kлокић. Њиховим посјетама послате су поруке колико су нам значајне привредне гране чији су представници наступили на Сајму“, истакао је Цицовић.

На 43. Међународном сајму туризма у Београду туристичку привреду Српске представљали су Туристичка организација Републике Српске и локалне туристичке организације, који су своје потенцијале представили на заједничком штанду у Хали четири Београдског сајма.

У Хали три на 12. Међународном сајму вина „Беовајн“ представили су се подруми „Вукоје“, „Анђелић“, „Аћимовић“, „Секуловић“, „Берак“, Подруми манастира Тврдош, винарије „Јунгић“, „Бањац“, „Пајић“ и дестилерија „Епоха“.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСамоборска добила нове клупе
Сљедећи текстУ фокусу посљедице сукоба у Украјини на економска кретања