Насловна Вијести Република Српска Самоборска добила нове клупе

Самоборска добила нове клупе

86
0

Дјечије игралиште у фочанској Улици Степе Степановића, познатијој као насеље Самоборска, добило је нове клупе захваљујући пројекту „Унапређење услова за одгој дјеце“, који спроводи Омладински покрет Фоча уз подршку Министарства породице омладине и спорта Републике Српске и локалне управе.

Претходних дана уклоњене су старе, дотрајале клупе и на њиховим мјестима изливена бетонска постоља на која су данас причвршћене нове клупе од метала и дрвета, а омладинцима су у овој акцији помогли и водоводно предузеће „Извор“, Рафтинг камп „Тара спорт“ и маркет „Орфеј“.

Предсједник Омладинског покрета Младен Мандић, рекао је да ће се пројекат наставити поправком постојећег и набавком новог мобилијара за игру дјеце.

Самоборска је једно од дјецом најбогатијих фочанских насеља, познато и по бројним акцијама његових становника, којима брину о изгледу и функционалности заједничког добра.

Обнову игралишта могу подржати и грађани уплатама на рачун Омладинског покрета „Фоча“ број 555-010-00562075-36 у Новој банци, са назнаком „За дјечије игралиште“.

Осим ове акције Омладинског покрета, у годишњем општинском програму, како је раније најављено из локалне управе, предвиђена је обнова и уређење више дјечијих игралишта у Фочи и приградским насељима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФоча: Други дан борбе са великим шумским пожаром
Сљедећи текстКвалитетан наступ туристичке привреде Српске на сајму у Београду