Насловна Вијести Источно Сарајево Љевнаић: Остварили смо историјске рекорде у пословању

Љевнаић: Остварили смо историјске рекорде у пословању

231
0

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ Дејан Љевнаић, оцијенио је да је овогодишња ски-сезона најуспјешнија у историји Јахорине, која је покретач привреде овог региона.

„У овој години готово сваки дан биљежимо по 6.000 скијаша на нашим стазама. До сада је на Јахорини скијало преко 300.000 скијаша, а поређења ради, прошле сезоне која је била најуспјешнија у историји имали смо око 265.000 скијаша“, рекао је Љевнаић Срни.

Он је навео да је Јахорину до сада посјетило најмање и 100.000 нескијаша, који су имали прилику уживати у свим додатним активностима.

Љевнаић је рекао да о успјесима Олимпијског центра пуно говори и податак да је цијена метра квадратног на Јахорини сада достигла 10.000 KМ, као и да су сви смјештајни капацитети на Палама, Сарајеву и Источном Сарајеву у потпуности попуњени.

„Наш промет је повећан за више од 700 одсто у односу на базну сезону 2016/17. годину“, истакао је Љевнаић, који је поново проглашен за најменаџера на 43. Избору најуспјешнијих пословних људи и компанија југоисточне и средње Европе.

То признање, додао је, једнако припада сваком запосленом у Олимпијском центру „Јахорина“.

Љевнаић је потврдио да је покренуо едукативне профиле на друштвеним мрежама, енциклопедију скијања, с циљем едукације најмлађих скијаша и експанзије скијања као спорта.

Он је додао да путем свог профила на „Инстаграму“ акцију „Хиљаду скија за дјецу“, да ће бити обезбијеђено и уручено дјеци 1.000 пари њихових првих скија, а право учешћа имају дјеца и млади из региона, старосне доби од седам до 18 година.

Љевнаић је рекао и да му је жеља да да са сарадницима изгради скијашки камп за дјецу, гдје би цијена ноћења са храном била максимално 500 динара или 10 KМ.

Он је подсјетио на велике инвестиционе пројекте који су реализовани на Јахорини који подразумијевају изградњу најмодернијег система осњежавања, уређења ски стаза, нових лифтова и кабинске гондоле, освјетљења, измјену визуелног идентитета итд.

Циљ менаџмента Олимпијског центра је, каже, и подстицање производње домаћих производа – сира, меда, меса, чаја, ракије, вина, што би требало да се понуди на продају туристима на Јахорини.

„Јахорина је синоним групи од чак 100 фабрика, с обзиром да само од ње живи и ради 3.500 људи, а има потенцијал да запосли све људе из регије. Јахорина је покретач привреде овог региона“, рекао је Љеванић

Томе, каже, свједочи огромно интересовање инвеститора, наводећи податак да се на Јахорини тренутно гради више од 300.000 квадрата са просјечном цијеном од 5.000 KМ што је 1,5 милијарда KМ.

Према његовим ријечима, уколико се узме у обзир да је порез 17 одсто, може се доћи до податка да је држава већ вратила износ уложен на Јахорини.

„Наш сљедећи велики корак је инвестиција Гондола Пале – Јахорина, с идејом да сву градњу пребацимо на Пале и да Јахорину заштимо и растеретимо“, рекао је Љевнаић и додао да је у потпуности промијењен приступ раду и да гости примјете огроман напредак захваљујући едукцијама, тренинзима и усавршавањима.

Јахорину, према временској прогнози, очекују најмање још два мјесеца одличног скијања, дневног и ноћног, али и сјајних забава, дневних и ноћних журки, лаже директор Олимпијског центра и додао да је највећи спектакл заказан за 11. и 12. март – манифестацију електронске музике „Винтер Меџик бај Бродолом“.

Љевнаић је позвао све љубитеље Јахорине да од ове олимпијске љепотице направе сјетску сензацију, а то је могуће стварањем духа оптимизма, са новим пројектима, уз поштовање природе. „Нови пројекти су увијек најјача полуга за мотивисање људи. Баш због тога вјерујем у то“, закључио је Љевнаић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУхапшен хрватски министар грађевинарства Дарко Хорват
Сљедећи текстУ Шековићима сутра снимање филма “Свједок“