Насловна Вијести Лукашенко о санкцијама: Страха нема, ресурсе имамо, умријети нећемо

Лукашенко о санкцијама: Страха нема, ресурсе имамо, умријети нећемо

185
0

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да се Минск и Москва не боје санкција Запада.

– Не мислим да cће бити горе… Сви плаше Русију, Бјелорусију. Чујте, и Руси и Бјелоруси су толико заплашени тим санкцијама да се више не плашимо, страх је нестао, преживјеcћемо. Тракторе имамо, технику, сјеме. Значи, неcћемо умријети. Моcћи cћемо да обучемо људе. Све имамо, не треба се нервирати, треба поносно ходати својом земљом – рекао је он током посјете радницима Минског научно-практичног центра за хирургију, трансплантологију и хематологију.

Он је рекао и да је послије његове изјаве да неcће дозволити да се Русима пуца у леђа јер је Запад повукао своје јединице даље од бјелоруске границе.

– Намјерно сам рекао да тако неcће моcћи, неcћемо вам дозволити да прођете кроз Бјелорусију, бориcћемо се против вас ако покушате да пуцате Русима у леђа. Ето то је наше учешcће у тој операцији, али то је и заштита наших граница. Не можемо Пољаке овдје да пустимо, на територију… Јуче, послије те изјаве извијестили су ме из војске: повукли су све војнике од наше границе, и Американце – рекао је Лукашенко.

 

ИЗВОРhttp://srpskacafe.com/
Претходни текстПутин: Спријечите бијег Александра Турчинова
Сљедећи текстУкрајина и Русија договарају мјесто и вријеме за мировне преговоре