Насловна Вијести Источно Сарајево Меморијални шаховски турнир “Срђан Трифковић“

Меморијални шаховски турнир “Срђан Трифковић“

94
0

Шаховски клуб инвалида „Хендикеп“ из Источног Сарајева организује данас Меморијални шаховски турнир „Срђан Трифковић“, у знак сјећања на члана овог клуба и народног гуслара из овог града, који је преминуо прошле године од посљедица заразе вирусом корона.

Пријављено је више од 30 учесника, а број такмичара ће бити ограничен због простора, најављено је из Шаховског клуба инвалида „Хендикеп“.

Пријављени учесници долазе из Брчког, Бијељине, Зворника, Сокоца, Чајнича, Рогатице, са Пала, из Трнова, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе и Kантона Сарајево.

Међу пријављенима су два Фиде мајстора, два омладинца међу којима је Горан Мијић, шампион Републике Српске до 12 година.

Турнир се игра по швајцарском систему, девет кола са темпом игре 10 минута по играчу плус три секунде бонус по потезу.

Покровитељ турнира је Удружење пензионера Источно Ново Сарајево, а спонзори су град Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево.

Почетак турнира је предвиђен за 11.00 часова у просторијама Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево.

Народни гуслар Срђан Трифковић /62/ преминуо је 25. марта прошле године у Источном Сарајеву од посљедица заразе вирусом корона.

Осим војне каријере, био је врстан народни гуслар, те предсједник Савеза гуслара Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото Вијести
Претходни текстКонференција о детаљима “Јахорина економског форума“
Сљедећи текстОко пет стотина ловаца окупило се у Власеници