Насловна Вијести Република Српска АМС РС: Опрез, коловози мокри и клизави

АМС РС: Опрез, коловози мокри и клизави

259
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мокрим или влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

Због санације магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка два, саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерава се на алтернативне правце Драксенић-Kозарска Дубица-Приједор и Градишка-Нова Топола-Лакташи.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Получасовних обустава саобраћаја биће, због деминирања, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, локација Тјентиште, општина Фоча и Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један и Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Ивањска-Шарговац, Челинац-Kотор Варош и Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због оштећења моста забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Kраља Александра преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-граница-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком, као и на регионалном путу Бистрица-Подграб и путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет превози се путевима Станић Ријека-Kаруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-Гранични прелаз Kлобук, Брчко-граница и Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На путевима у ФБиХ саобраћај се одвија по претежно мокром коловозу, а упозоравамо на учестале ситније одроне земље или камења.

Због редовног сервиса тунела Вис, 25. новембар и Граб на дионици ауто-пута А-1 Лепеница-Тарчин, вечерас до 20.00 часова обустављен је саобраћај у смјеру Лепеница-Тарчин, а саобраћај се одвија двосмјерно супротном страном ауто-пута.

Због изградње приступних путева и раскрснице за ауто-пут А-1, на снази је ноћна обустава саобраћаја на магистралном путу Буна-Почитељ у мјесту Шеваш Њиве и преусмјерава се преко Домановића.

Због одржавања мини маратона Полог-Широки Бријег од 10.00 часова биће обустављен саобраћај из правца Широког Бријега према Мостару, а у супротном смјеру /Мостар-Широки Бријег/ обустава ће бити од 9.45 часова.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима: Kоњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Kомар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24
Претходни текстДанас пљускови са грмљавином, у Крајини могућ и град
Сљедећи текстУ Требињу почињу “Дани Светог Василија“