Насловна Вијести Осумњичени за убиство полицијског службеника Башића спроведени у Тужилаштво

Осумњичени за убиство полицијског службеника Башића спроведени у Тужилаштво

94
0

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске вечерас су уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу тешко убиство које је извршено на штету полицијског службеника Раденка Башића, спровели два лица иницијала А.М. и И.Р. у Републичко јавно тужилаштво Републике Српске, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

РТРС незванично сазнаје да су у Републичко јавно тужилаштво спроведени Александар Миљатовић и Игор Репајић.

Лица А.М. и И.Р. су лишена слободе дана 26. на 27. март, у оквиру истраге започете 21. марта ове године, с циљем откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца наведеног кривичног дјела.

– Активности су реализоване на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом за борбу против тероризма и екстремизма, Специјалном-антитерористичком јединицом, Жандармеријом и ПУ Бањалука – саопштено је раније из МУП-а Српске

Извјештајем је обухваћено и лице Д.Р. који је идентификован као организатор и наручилац кривичног дјела тешко убиство, а којег су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет лишили слободе 23. марта 2022. године у Приједору.

– Овом лицу је на приједлог Тужилаштва БиХ, од стране Суда БиХ одређен притвор 24.марта 2022. године. У току је и даље опсежна истрага у сарадњи са надлежним тужилаштвима – наводи се у саопштењу.

МУП Српске се захваљује на сарадњи и помоћи ФБИ-у, Еурополу, полицијама Републике Србије, Републике Црне Горе, Савезне Републике Њемачке, Државној агенцији за истраге и заштиту, Федералној управи полиције и МУП-у Кантона Сарајево.

Подсјећамо, МУП Српске ухапсио је у суботу навече Александра Миљатовића из Бањалуке под сумњом да је убио Башића.

Као организатор и налогодавац осумњичен је Далибор Раилић из Приједора којем је Суд БиХ прије неколико дана одредио једномјесечни притвор.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПутин унаприједио Кадирова; Пао Мариупољ
Сљедећи текстМаксималан учинак Фамоса на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире