Насловна Вијести Путин унаприједио Кадирова; Пао Мариупољ

Путин унаприједио Кадирова; Пао Мариупољ

123
0

Градоначелник украјинског лучког града Мариупоља рекао је у понеђељак да је његов град “у рукама окупатора након вишенеђељне опсаде руских снага које су сравниле град, оставиле непознат број цивила мртвих и протјерала стотине хиљада људи из својих домова”.

Власти украјинског Мариупоља су данас саопштиле да је око 160.000 становника остало у том опкољеном лучком граду и упозориле да ће услиједити “хуманитарна катастрофа” ако даља евакуација не буде могућа. Градоначелник Мариупоља Вадим Бојченко изјавио је да руске снаге спречавају евакуацију цивила из града и да су вратиле назад неке који су покушали да изађу, пренио је украјински јавни сервис.

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин потписао је указ о дођели војног чина „генерал-потпуковник“ шефу Чеченске Републике Рамзану Кадирову. То је изјавио предсједник Парламента Чеченске Републике Магомед Даудов.

“Драги пријатељи! Од свег срца честитам мом драгом брату, шефу Чеченске Републике, хероју Русије Рамзану Ахматовичу Кадирову на дођели војног чина генерал-потпуковника Указом предсједника Русије, врховног команданта Владимира Путина”, написао је Даудов на свом Телеграм каналу.

Он је такође напоменуо да се допринос Кајдрова побједи над међународним тероризмом у Чеченији и очувању интегритета Русије не може прецијенити. Кадиров је раније рекао да су сви мушкарци из његове породице сада у Украјини и да учествују у руској специјалној операцији у Украјини.

ИЗВОРБ92
Претходни текстБиХ Србији доставила документацију за изручење Владана Пејушића
Сљедећи текстОсумњичени за убиство полицијског службеника Башића спроведени у Тужилаштво