Насловна Вијести Показном вјежбом „Штит 2022“ обиљежен Међународни дан Цивилне заштите

Показном вјежбом „Штит 2022“ обиљежен Међународни дан Цивилне заштите

27
0

Припадници Републичке управе Цивилне заштите данас су у Требињу извели показну вјежбу „Штит 2022“ поводом Међународног дана Цивилне заштите, у оквиру које су показали спремност и обученосст у случају елементарне непогоде или природне катастрофе. У вјежби су учествовали и Хеликоптерска јединица и припадници МУП-а Српске, припадници Специјалне антитерористичке јединице, као и ватрогасци, спасиоци и хитна медицинска помоћ из Требиња.

Брзину, вјештину, знање и данас су показали припадници Цивилне заштите, полицајци, ватрогасци, медицинари, готово сви који су укључени у систем заштите и спасавања.

Циљ вјежбе „Штит 22“ је да се провјери како функционише читав један систем заштите и спасавања, да ли смо спремни као друштво за све веће изазове.

– У пет радних тачака показали смо за шта смо опремљени и обучени, шта се од нас може очекивати у случају ванредних ситуација, одосно елементарне непогоде или природне катастрофе. Грађани Републике Српске треба да имају повјерење и буду сигурни да ће припадници свих Служби Цивилне заштите адекватно одгворити у ситуацијама потреба за нашим активностима – навео је директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.

Директор Јавне установе „Екологија и безбједност“ из Требиња Стеван Бекан рекао је да је данас, између осталог, приказано спасавање на води на ријеци Требишњици уз подршку хеликоптерског сервиса.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстДодјела Оскара: „Минамата“ фаворит за награду публике (ВИДЕО)
Сљедећи текстБјелица: 1.март – дан ироније!