Насловна Магазин Култура Додјела Оскара: „Минамата“ фаворит за награду публике (ВИДЕО)

Додјела Оскара: „Минамата“ фаворит за награду публике (ВИДЕО)

237
0

Филм „Минамата“, са Џонијем Депом у главној улози, један је од фаворита за освајање посебне награде на основу гласова публике на Твитеру, коју Академија званично уводи од овогодишње додјеле Оскара, саопштили су продуценти филма.

Ово остварење редитеља Ендруа Левитаса рађено је у копродукцији компанија Samuel Goldwyn Films и Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, оснивача компаније Иерволино Студиос за продукцију краткометражних анимираних филмова у Србији.

Сегменти овог филма снимани су у Београду током 2019, а Минамата је премијерно приказана у Србији на ФЕСТ-у 2021. године.

Посебна категорија по имену „Fan Favourite Award“, омогућиће публици широм свијета да до 3. марта гласа за свој омиљени филм, користећи хештег #OscarsFanFavorite на друштвеној мрежи Твитер или путем странице OscarsFanFavorite.com, а дневно је могуће гласати до 20 пута.

Филм Минамата заснован је на истинитој причи и истоименој књизи Ејлин Миоко Смит и Јуџина Смита.

Радња се одвија 1971. године, када Јуџин Смит, прослављени фоторепортер чији лик тумачи Џони Деп, добија задатак да отпутује у јапански град Минамату, мјесто опустошено тровањем живом.

Како би открио истину и разоткрио хемијску компанију одговорну за катастрофу, он користи моћне фотографије, како би шира јавност сазнала о Минамати.

Подсјећамо да је Џони Деп био гост Београда у октобру 2021. године, када је промовисан Puffins Impossible, први анимирани серијал у цјелини произведен у Србији, у којем Деп позајмљује карактер и глас јунаку Џонију Пафу.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстЦијене нафте су нагло порасле због сукоба у Украјини
Сљедећи текстПоказном вјежбом „Штит 2022“ обиљежен Међународни дан Цивилне заштите