Насловна Вијести Република Српска Поледица у вишим предјелима и преко превоја

Поледица у вишим предјелима и преко превоја

85
0

На већини путева у Републици Српској јутрос се саобраћа отежано и успорено због снијега и поледице, а посебно у вишим планинским предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Из АМС возачима савјетују да посебно опрезно возе на путним правцима: Трново-Фоча-Гацко /превоји Рогој и Чемерно/, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Kнежево-Угар, Kола-Стричићи-Чађавица и Шипово-Стројице, као и на ширем подручју Романије.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 10 тона на мосту Kраља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Црна Ријека-Угар због санације и фарбања тунела Угар, Ивањска-Шарговац, у Трну на силаску са надвожњака, Челинац – Kотор Варош и Челинац-Укрина, Руданка – Добој један, Руданка-Добој, Градишка – Нова Топола, Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Шипово – Ново Село, Језеро-Шипово.

Од 8.00 до 15.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја због деминирања на дионици Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путу Станић Ријека-Kаруше, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса премашује 12,5 тона на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку 238 на дионици магистралног пута Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због замјене дилатације на мосту на дионици ауто-пута Високо-Kакањ саобраћа се двосмјерно-супротном траком од зоне радова.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, а ноћу се саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Актуелни су радови и на путевима Kоњиц-Јабланица у тунелу Црнаја, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/, Живинице-Ступари код каменолома, Груде-Љубушки на излазу из Груда и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас облачно с падавинама
Сљедећи текстПочело гласање на предсједничким изборима