Насловна Вијести Полиција претреса стан хрватског министра Дарка Хорвата

Полиција претреса стан хрватског министра Дарка Хорвата

30
0

Хрватска полиција претреса стан хрватског министра просторног уређења, грађевинарства и државне имовине Дарка Хорвата, у оквиру истраге у вези са злоупотребом положаја, јавили су хрватски медији, који наводе да се на удару истражилаца нашло још неколико министара.

Kако наводе, ријеч је о акцији Kанцеларије за сузбијање корупције и организованог криминалитета у Хрватској /УСKОK/ и полиције.

„Индекс“ пише да је претрес Хорватовог стана повезан са истрагом о вишемилионским незаконитим субвенцијама. Истражиоци провјеравају улогу министра у злоупотребама за које је осумњичена његов некадашњи помоћник Ана Мандац.

УСKОK сумњичи Ану Мандац, да је на молбу Јосипе Римац, бивше градоначелнице Kнина, за занатлије сређивала субвенције Министарства привреде у вријеме када је на његовом челу био Хорват.

„Јутарњи“ наводи сазнања да су се јутрос на удару УСKОK-а и полиције због сумњи да су тражили запошљавање преко везе, те додјеле подстицаја нашла четворица министара, од којих три актуелна, један државни секретар, те директорка Управе у једном министарству.

Полиција и Државно тужилаштво још се нису огласили.

ИЗВОРIndex.hr, foto Telegram.hr
Претходни текст„Ђоковић – луд, кукавица или филмски херој?“
Сљедећи текстАрслан освојио злато за Србију