Насловна Вијести Република Српска Помоћ јавним установама и предузећима који послују са губитком

Помоћ јавним установама и предузећима који послују са губитком

230
0

Скупштина општине Вишеград донијела је закључак да се у буџету планира до 400.000 КМ за помоћ јавним установама и предузећима који су имали губитке у пословању.

Одборник СНСД-а Марко Савић рекао је да су јавне установе и предузећа у проблему и негативно послују због неусвајања буџета, а да је током протекле двије године због пандемије вируса корона већини било онемогућено редовно пословање, што је изазвало финансијске губитке.

„Одборници су упознати о стању, а на наредним сједницама ће бити усвајани извјештаји о раду“, додао је Савић.

Одборник СНСД-а Снежана Ђуровић рекла је да због незаконитог формирања Скупштине општине у 2021. години и судског епилога није усвојен буџет и финансирање је привремено, што је изазвало проблеме и у комуналном предузећу.

„Да смо прихватили буџет чији је нацрт био готов у новембру 2021. године тако бисмо на овој скупштини могли ријешити приједлог за комунално предузеће, које је веома битно за град и општину“, навела је Ђуровићева.

Она је напоменула да су тематску сједницу заказали одборници скупштинске већине, иако је предвиђена у оквиру редовне сједнице у другом тромјесечју, а онда су исти ти одборници прошле седмице прекинули тематску сједницу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић указао је да је и овог пута утврђен низ неправилности, да се из сједнице у сједницу крше законски прописи, Статут општине и Пословник о раду Скупштине.

Он је навео да је предложио одборницима три закључка, од којих се два односе на Радио Вишеград и један на комунално предузеће.

Ђуровић је истакао да у комуналном предузећу треба ускладити оснивачке акте и Статут са законским прописима јер је предузеће тренутно организовано противно законским прописима, док је за Радио Вишеград предложено преиспитивање одређених одлука Скупштине општине и Надзорног одбора ради отклањања неправилности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа подручју ПУ Источно Сарајево евидентирана четири кривична дјела
Сљедећи текст„Сусрети српских земаља“ на Јахорини