Насловна Магазин Туризам „Сусрети српских земаља“ на Јахорини

„Сусрети српских земаља“ на Јахорини

263
0
Културно-спортска манифестација „Сусрети српских земаља“ биће одржана на Јахорини до 27. марта у организацији Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда, Олимпијског центра „Јахорина“ и Представништва Републике Српске у Србији.

На манифестацији, која се одржава 25. пут, а ове године под слоганом „Српском традицијом чувамо православље“, учествоваће Срби из свих земаља региона, најавили су организатори.

На овогодишње Сусрете пријавило се око 300 учесника и по предвиђању организатора биће међу садржајно најбогатијима.

Програмом је предвиђен низ спортских такмичења и културних садржаја.

На Палама ће у петак, 25. марта у спортској дворани Основне школе „Србија“ бити одржана радионица подсјећања на српску традицију кроз народно коло, у коме ће учествовати Национални ансамбл „Венац+“ из Грачанице, као и ученици основних школа са Пала и подмладак културно умјетничких друштава „Пале“, „Мокро“ и „Лукавица“.

У програму „Српско коло на Јахорини“, чији је почетак заказан за 13.00 часова, очекује се учешће око 300 ученика, а затим ће, око 15.00 часова услиједити свечани дефиле учесника Сусрета, са дјецом из истоимене радионице.

У Дому културе на Палама у 17.00 часова биће организован наступ хора „Српски православни појци“, Националног ансамбла „Венац“ из Грачанице, ансамбла народних игара и пјесама „Веселин Маслеша“ из Бањалуке и српског културног друштва „Просвјета“ из Вуковара.

Спортска такмичења у велеслалому одржаће се у суботу, 26.марта у 12.00 часова на стази „Олимпик“ на Јахорини.

Први Сусрети српских земаља организовани су у фебруару 1995. године, а учесници су били први гости туристи на олимпијској Јахорини.

Око 140 учесника из Вуковара, Београда, Новог Сада, Велике Плане и Пала, уз културне, спортске и хуманитарне садржаје, допринијела је, у тада веома тешким условима, бољем упознавању и стварању блиских веза међу Србима из разних крајева

ИЗВОРсрна
Претходни текстПомоћ јавним установама и предузећима који послују са губитком
Сљедећи текст„Вече фолклора“ у суботу у Центру за културу Трново