Насловна Вијести Повратак на татами са стилом: Стефан Мајдов вицепрвак Србије

Повратак на татами са стилом: Стефан Мајдов вицепрвак Србије

32
0

Стефан Мајдов, џудиста ,,Црвене звезде“, освојио је сребрну медаљу овог викенда на Првенству Србије за сениоре.

Старији од браће Мајдов се први пут на Првенству Србије такмичио у категорији до 90 килограма, а у првом колу је био слободан. Друго коло му је за противника донијело Милоша Милашевића из нишког ,,Кинезиса“, којег је успјешно савладао. Потом му је дошао Матеја Вукмирица из кикиндског ,,Партизана“, а Мајдов је поново славио.

Полуфинални дуел је имао против Михаила Ћирића из ,,Кинезиса“, освајача сребра на недавно одржаном Европском купу у Сарајеву. Стефан је прошао у финале гдје га је чекао Дарко Брашњовић из ОЏК ,,Београд“, носилац европских медаља за јуниоре и млађе сениоре и послије још једне велике борбе у петој минути продужетка Брашњовић долази до титуле првака Србије након 3:2 у казнама.

– Ова медаља ми много значи, јер је ово моја прва медаља након преласка у нову категорију до 90 килограма и након периода обиљеженог повредама у 2020. и 2021. години. Након паузе због коронавируса 2020. године сам сломио кост стопала, а онда пред државно првенство 2021. године доживљавам руптуру мишића леђа. Честитам Дарку, Михаилу и посебно мом побратиму Милану. Наравно, морам да напоменем да најбољи џудиста Србије икада, мој брат Немања, није наступао на овом првенству, а ипак је ово његова категорија, рекао је Стефан Мајдов.

Бронзане медаље на првенству Србије освојили су Михаило Ћирић и Милан Михајловић.

ИЗВОРџудо клуб рандори
Претходни текстДанас почиње Самит енергетике ,,Требиње 2022“
Сљедећи текстПолагање вијенаца на Малом Зејтинлику на Сокоцу