Насловна Вијести Република Српска Рогатица:Одржана презентација програма стипендирања за ову годину и потписивање уговора са одређеним...

Рогатица:Одржана презентација програма стипендирања за ову годину и потписивање уговора са одређеним бројем студената

184
0

Данас је за представнике медија одржана презентација програма стипендирања за ову годину и потписивање уговора са одређеним бројем студената, с обзиром на то да због епидемиолошке ситуације окупљање у већем броју није било могуће ни ове године. Након прошлогодишњег повећања, мјесечни износ стипендије повећан је и ове године.

– Прво смо установили мјесечни износ од 90 марака за све студенте, са жељом да то постепено повећавамо. Ове године смо успјели да са 120 тај износ повећамо на 130 КМ. Тежићемо томе да наредне године имамо повећање на 140 КМ. Жеља нам је да студентима и њиховим породицама бар олакшамо у некој мјери да покрију трошкове студентског дома – изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

У наредних 10 мјесеци стипендију ће добијати сто тридесет четворо студената. Међу њима су Иван Јанковић, студент шесте године на Факултету ветеринарске медицине у Београду, и Сара Мишковић, студент прве године Економског факултета у Палама, на Катедри за туризам и хотелијерство. Истичу како су презадовољни овогодишњим повећањем стипендија, изражавајући захвалност начелнику општине Милораду Јагодићу на подршци.

Остали студенти, који ће бити корисници стипендије, могу да потпишу своје уговоре у згради Општине, канцеларија број 18. Потребно је да приложе копије својих текућих рачуна. Све додатне информације могу добити путем броја телефона 058/415-406, локал 126.

ИЗВОРОпштина Рогатица
Претходни текстПутину и Лаврову „замрзавају“ имовину
Сљедећи текстЗеленски поручио лидерима ЕУ: Ово је можда посљедњи пут да ме видите живог