Насловна Вијести Путину и Лаврову „замрзавају“ имовину

Путину и Лаврову „замрзавају“ имовину

188
0

Министри спољних послова планирају да одобре пакет санкција данас поподне, заједно са низом мјера против руских банака и индустрије, цитира лист троје људи упознатих с тим.

Путин и Лавров неће бити подвргнути забрани путовања у складу са овим мјерама, пише ФТ, наглашавајући спремност ЕУ да задржи отворене симболичне дипломатске могућности.

Званичник ЕУ, који је говорио под условом анонимности, рекао је Ројтерсу:

– Ми се крећемо најбрже што можемо – додајући да би блок такође могао да циља „много више“ олигарха.

Процурио документ

Према процурјелом нацрту нових санкција које су договорили лидери ЕУ, сви чланови Думе, руског савјета безбједности и сви бјелоруски званичници у војсци и Министарству одбране који су “омогућили” инвазију на Украјину биће подвргнути забрани путовања и имовина се замрзава, извјештава Даниел Бофеи из Гардијана.

Претходне санкције погодиле су 351 посланика Думе који су подржали признање Русије самопроглашених република у Луганску и Доњецку.

Постоји приједлог да се повећају критеријуми на листи за санкционисање појединаца, као и да би се “боље ухватили други облици подршке режиму, укључујући олигархе”.

Још двије банке биће под санкцијама: Алфа банка и Откритие, преноси Блиц.

Постоји и приједлог да се руским држављанима забрани нови депозити од преко 100.000 евра у банкама ЕУ.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстВучић: Ја сам предсједник још 3-4 дана
Сљедећи текстРогатица:Одржана презентација програма стипендирања за ову годину и потписивање уговора са одређеним бројем студената