Насловна Вијести Вучић: Ја сам предсједник још 3-4 дана

Вучић: Ја сам предсједник још 3-4 дана

21
0

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас закључке о дешавањима у односима Србија – Украјина и саопштио да Србија поштује територијални интегритет Украјине, али да се неће придружити санкцијама против Русије.

„Ја сам предсједник још 3-4 дана. Моје је било да као предсједник урадим све што могу и да сачувам Србију. Да то прихватим на нас, највећи дио притиска, али да донесемо најбоље одлуке. Нисам уплашен, нисам ни говорио колико смо тешке разговоре имали ових дана. Не памтим теже у посљедњих девет година овдје“, рекао је Вучић на питање новинара како ће Србија издржати тренутну ситуацију.

Изборићемо се, неће бити лако али ћемо се изборити рекао је Вучић.

Он је истакао да су за мјесец дана избори, па нека народ гласа за предсједнике који желе да уведу санкције Русији.

„Шта ћемо када Русија каже да више не подржава територијални интегритет Србије у Савјету безбједности? Ја сам предвидио шта ће да се догоди. Не до детаља, али сам предвидио. То сам говорио многим европским лидерима. Мислите ли да је могуће пронаћи боље рјешење?“

„Како да уводимо санкције оним који санкције нису нама уводили деведесетих. Онима који су нас сачували 2015. године у Савјету безбједности. Онима који су најважнији гарант очувања интегритета Србије у Савјету безбједности. Ми да уведемо санкцији Русији, то је крај. Да не кажем да није фер да то урадимо према људима који никада нису ништа лоше урадили нама. Као што није ни Украјина која подржава територијални интегритет Србије. Зато смо у тешкој позицији“, рекао је Вучић који је напао земље у региону да су нејаке и све што не смију рећи Русији, кажу Србији“.

„Мислим да ће сваки грађанин Србије схватити колико је труда уложено у ове закључке, да се не би наштетило Србији и да се не одступи од Србије и норми међународног права. Позивам грађане Србије да буду уједињени, да се држимо заједно, да имају једну једину страну – а име те стране је Србија“, рекао је Вучић.

Он је саопштио и да је Србија купила додатне количине хране.

Tреба напоменути да ће се у Србији кроз мјесец дана одржати избори.

ИЗВОРAтв
Претходни текстМарко Видаковић нови вицегувернер Централне банке БиХ
Сљедећи текстПутину и Лаврову „замрзавају“ имовину