Насловна Вијести Руси морају почети да побјеђују или ће имати велики проблем

Руси морају почети да побјеђују или ће имати велики проблем

36
0

Након прве фазе интервенције у Украјини, која није прошла према очекивањима Москве, Русија се налази пред раскршћем – или ће остварити напредак на терену или ће се руска војна моћ, а тиме и политичка, потпуно компромитовати у очима остатка свијета, процјењује „Геополитика“.

Руси су потцијенили дугогодишњи амерички утицај у Украјини – на војном, политичким обавјештајном, образовном и пропагандном нивоу и то им се осветило у првој фази рата.

Након повлачења војске са сјевера Украјине, те потапања крстарице и непочекивано великих губитака у људству, Kремљ је за команданта контингента у Украјини поставио искусног генерала Александра Дворникова, бившег успјешног команданта руских војних снага у Сирији и садашњег команданта руског Јужног војног округа.

Дворникова неки медији сматрају и могућим насљедником генерала Валерија Герасимова на дужности начелника Главног штаба руске војске.

Руси су повукли своје статичне јединице из Kијевске и Черниговске области, концентришући главнину снага према кључној индустријској регији Донбасу, на истоку земље, гдје се очекује њихова велика офанзива на главнину украјинских снага.

Тамо је већ осам година чврсто укопано и добро наоружано, према различитим процјенама, између 60.000 и 100.000 украјинских војника.

Та битка, која управо почиње, требала би да одлучи коначног побједника рата, ако, наравно, прије тога не дође до споразума Москве и Kијева, за шта су шансе сада врло мале.

За руске снаге ова битка никако не представља нерјешив проблем – њихове залихе су велике, а војнотехничка надмоћ над украјинском војском неспорна, па је јасно да, ако за то буде политичке воље, могу и коначно почети дјеловати попут озбиљне војске.

То до сада није био случај, што је у очима свијета нанијело огромну штету руској војсци и државном врху, као и земљи у цјелини.

Руска јавност се све гласније пита шта је и зашто пошло по злу и ко је за то одговоран?

Притом, треба јасно рећи како знатна већина Руса, према истраживањима јавног мњења /на друштвеним мрежама/ и даље подржава војну операцију у Украјини и предсједника Владимира Путина.

Без брзог и видљивог руског успјеха на украјинском бојном пољу, прије или касније, доћи ће до великих проблема по Москву, и то не само економских /против ње је већ и де факто покренут економски рат/, већ и политичких и безбједносних.

Јер, иако се о томе отворено нигдје не говори, против Русије је Запад покренуо и рат оружјем који се управо одвија у Украјини, наводи „Геополитика“.

ИЗВОРсрна, фото Правда
Претходни текстMитрополит Хризостом на Велики четвртак на Равној Романији
Сљедећи текстВласеница: У јуну обнова и изградња пет кућа за повратнике