Насловна Вијести Власеница: У јуну обнова и изградња пет кућа за повратнике

Власеница: У јуну обнова и изградња пет кућа за повратнике

39
0

У Власеници су данас потписани уговори са пет повратника којима ће у јуну почети изградња кућа, у вриједности 150.000 KМ, а у оквиру пројекта Саудијског фонда за развој.

Начелник Власенице Мирослав Kраљевић, рекао је новинарима, да су потписани уговори између општине, Министарства расељених лица и избјеглица Федерације БиХ /ФБиХ/ и корисника за три куће у доградњи и двије по систему „кључ у руке“.

„Пројекат се реализује у протеклих осам година и драго ми је да смо ово привели крају, јер се ради о људима који нису имали ријешено стамбено питање. Рок радова је три мјесеца и ја се надам да ће то бити реализовано“, рекао је Kраљевић.

Он је додао су и прошле године имали сличан пројекат са 28 кућа, које су у завршници и да корисници ускоро треба да уселе у те објекте.

Повратник Селмир Kуљанчић, који од 2002. године живи са породицом у мјесној заједници Пискавице, рекао је новинарима да му донација много значи, захваливши начелнику Kраљевићу и свима који су помогли да дође до реализације овога пројекта.

„Радиће ми кућу по систему `кључ у руке`, а колико то кошта знају донатори. Живио сам у кући која није моје власништво, заједно са мајком, братом, супругом и два сина. Нисам запослен, помало се бавим сточарством, идем у дневнице“, каже Kуљанчић.

Начелиник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Невена Ступар, рекла је новинарима, да ће објекти бити саграђени у сеоском подручју и да је рок за завршетак радова, који би требало да почну у јуну, 120 дана.

Она је додала да ће општина Власеница, корисницима помоћи приликом издавања потребних одобрења и грађевинских дозвола.

Kуће ће бити изграђене у насељима Дурићи, Градина и Велићи, а извођач радова је компанија „Сета инжењеринг“ из Завидовића.

ИЗВОРсрна, фото Општина Власеница
Претходни текстРуси морају почети да побјеђују или ће имати велики проблем
Сљедећи текстПале, састанак Актива директора јавних предшколских установа(ВИДЕО)