Насловна Вијести Република Српска Српски спортиста донирао 500.000 евра за лијечење Вукана

Српски спортиста донирао 500.000 евра за лијечење Вукана

163
0

Српски спортиста, који инсистира на томе да остане анониман, уплатио је суму од пола милиона евра за лијечење малог Вукана Стоиљковића, који болује од спиналне мишићне атрофије.

Како за Telegraf.rs каже Вуканова мајка Ивана, то је значајно убрзало процес прикупљања новца.

Подсјећамо, на Фејсбук страници Да и Вукан побједи СМА објављено је да су им из болнице јуче јавили да постоји слободан термин за пријем.

„Протеклих дана смо у контакту са болницом Bethesda у Будимпешти. Из болнице су нам јавили да постоји један слободан термин за пријем у болницу 18. маја и да због тренутног Вукановог стања ми тај термин треба да искористимо. Знате све и сами, 18. мај је близу, али ми као родитељи то не смемо да пропустимо“, написали су његови родитељи:

„Знате колико се дуго чека на слободан термин, а код ове болести је битно што пре примити Золгенсму. 18. маја бисмо отишли тамо и одмах бисмо кренули са анализама сто би значило да ће тада почети и лечење. Ми морамо да покушамо да скупимо новац, не смемо то лако испустити. Сада сте нам потребни више него икада, управо сада. Сада је тренутак када мора да се запне, јер ми верујемо да до 18. можемо скупити новац и отићи у Будимпешту.

„Он је хтио да остане анониман. Превише је учинио за нас. Шокирао нас је износом. Дао нам је могућност да раније контактирамо болницу, убрзао је цијелу акцију. Дао јој је тотално други правац. То нам је пружило огромну наду. Добили смо термин од болнице да одемо на преглед 18. маја. Сада јуримо да прикупимо остатак новца, што је око 950.000 евра. Морамо да будемо максимално брзи јер је питање када бисмо добили други термин“ каже Ивана.

Она додаје да су неизмерно захвални на донацији и да немају ријечи којима би се захвалила, као и да је у питању велики човјек који је све урадио из срца.

 

ИЗВОРтелеграф.тв
Претходни текстСвјетски првак на хармоници Петар Марић одржао је концерт у Источном Сарајеву
Сљедећи текстДјевојчица са Космета пјева 9. маја у центру Москве