Насловна Вијести Свјетски првак на хармоници Петар Марић одржао је концерт у Источном Сарајеву

Свјетски првак на хармоници Петар Марић одржао је концерт у Источном Сарајеву

24
0

Осмоструки свјетски првак на хармоници Петар Марић одржао је вечерас концерт у Културном центру у Источном Сарајеву у оквиру Фестивала класичне музике „Орфеј“.

Марић је рекао новинарима да је овај концерт доказ да се млади људи ангажују да хармонику поставе на висок ниво и да она буде инструмент који ће да држи људима пажњу и на концертној сцени и шире.

Петар Марић осмоструки је свјетски првак у класичној електричној хармоници и ово је његов први наступ у Источном Сарајеву, саопштено је из ове установе.

Гости вечерашњег концерта били су лауреати првог издања онлајн музичког такмичења „Акордеус“, које је подржало више од 100 такмичара из 13 земаља.

Умјетнички директор фестивала „Орфеј“ Вања Албијанић рекла је да је Фестивал основан 2018. године, те да је ове године окупио учеснике из Италије, Њемачке, Пољске, Словачке, Србије и БиХ.

Она је рекла да, осим ревијалног и концертног дијела, Фестивал има и едукативни дио.

„Данас је завршен мастер клас клавира, био је и концет полазника мастер класа, а сутра ће Петар Марић одржати мастер клас“, рекла је Албијанићева.

Вечерашњи концерт је одржао у оквиру тродневног Фестивала класичне музике „Орфеј“, који се у Источном Сарајеву и Сарајеву одржава од јуче.

Сутра, на затварању фестивала у Дому оружаних снага БиХ у Сарајеву, концерт ће одржати пијаниста из Италије Луиђи Борзиљо.

Претходни текстНова одлука у Рогатици: За бацање смећа казне до 3.000 КМ
Сљедећи текстСрпски спортиста донирао 500.000 евра за лијечење Вукана