Насловна Вијести Источно Сарајево СВЕЧАНА ДОДЈЕЛА СТИПЕНДИЈА XII ГЕНЕРАЦИЈИ М:СТИПЕНДИСТА

СВЕЧАНА ДОДЈЕЛА СТИПЕНДИЈА XII ГЕНЕРАЦИЈИ М:СТИПЕНДИСТА

244
0

 

Данас, у просторијама Електротехничког факултета одржана је свечана додјела стипендија, које компанија М:тел већ 12. годину уручује најуспјешнијим студентима електротехничких факултета у БиХ. Ове године, услове за добијање стипендије остварило је 9 студената, од којих чак 8 похађа управо наш факултет.

Стипендије 12. генерацији м:стипендиста уручила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел, која је изразила задовољство што су и ове године најбољи студенти електротехнике постали м:стипендисти, те им упутила искрене честитке.

“Ово је 12. пут да м:тел додељује стипендије најбољим студентима електротехнике. Разлог за то је једноставан. Хоћемо да им дамо подршку за време студирања, хоћемо да им дамо посао након студирања, хоћемо да им дамо стручну праксу за време студирања, а све са разлогом да остану и живе у земљи коју воле. м:тел је престижна компанија која се брзо развија, а Телеком групација ради на подручју ЕУ и на територији Балкана, тако да сви они овде могу наћи своје место, пристојну плату, а за време студирања праву и пристојну подршку. Већ више од 30 стипендиста само са ЕТФ-а из Источног Сарајева ради у компанији м:тел и очекујем да ће данашњи м:стипендисти такође бити део наше породице”, истакла је Триван.

Свечаној додјели стипендија присуствовао је и Божидар Поповић, декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, који је изразио нарочито задовољство досадашњом сарадњом компаније м:тел и нашег факултета.

„У м:тел-у, ЕТФ Источно Сарајево је до сада имао и има озбиљног партнера, будући да се на нашем факултету образује инжењерски кадар који је од великог значаја за једну овакву компанију. Ми настојимо да образујемо инжењере за будућност, који су спремни да се развију у различитим сферама, који се уклапају у различите области од интересовања за послодавце, и који се прилагођавају промјенама, што је веома битно за тржиште рада у Републици Српској и региону“, рекао је Поповић, нагласивши да је сигуран да ће компанија м:тел и ЕТФ Источно Сарајево у будућности проширивати своју сарадњу, на различитим врстама пројеката, како је то био случај и до сада.

Претходни текстБјелица: Додик сутра присуствује уручењу кључева 64 новоизрађена стана у Сокоцу
Сљедећи текстСви путни правци проходни